Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Hyra bil med chaufför i Bangkok

Nu när julen står för dörren och halva Sverige åker till Thailand svämmar min inbox över av frågor kring detta. Var ska man bo i Bangkok? Är Bangkok en barnvänlig stad? Ska man ta med sig välling? Finns det blöjor på öarna? Brukar vi ta med bilbarnstol? Och jag tänkte idag skriva om detta med barn och trafik i Thailand.

Nej vi har aldrig släpat med bilbarnstol/hjälm/bilkudde/babyskydd etc Dels för nej jag är inte så orolig över mitt barns säkerhet, jag tänker att thailändarna klarar sig galant utan det mesta och framför allt vill jag inte släpa. En gång hade vi med oss vagn vilket var ganska onödigt då det i Bangkok knappt finns trottoarer, i varuhusen kan du låna vagn och på öarna kan du ju ändå inte rulla vagnen i all fin sand.

See this content in the original post

När vi åkte lokalt i Bangkok med taxi och motorcykel fick Aramis hänga på utan bilstol. Galet kan vissa tycka men jag kände att vi tar seden dit vi kommer. Däremot när vi åkte ned till havet på helgerna hyrde vi faktiskt en bra bil och chaufför från Oriental Escape som jag verkligen kan rekommendera. Där får du välja vilka typ av bil du vill ha, om du vill ha manlig/kvinnlig chaufför, försäkrad, bilbarnstol ingår och det är gott om utrymme, bra ac och väldigt prisvärt.

Visst går det bussar ned till öarna också men de litar jag faktiskt bara halvt på; jag har varit med om chaufförer som somnat, om bussar som gått sönder mitt ute i ingenstans och där ac gått sönder. Det är ett prisvärt alternativ men inte med ett litet barn skulle jag säga.

See this content in the original post

Vi hade kunnat hyra egen bil och köra ned med men det hade kostat minst lika mycket och att ha en chaufför så barnet kan sova, jag kunde läsa och Micke kunde avsluta sitt fredagsjobb; perfekt.

De kör försiktigt, jag brukade till och med säga till att de skulle sakta ned på motorvägen, det är skjuts från dörr till dörr, punktliga och de pratar engelska.

See this content in the original post

Att åka bil eller tåg genom Thailand är något jag verkligen kan rekommendera. Istället för att flyga in till Phuket/Trat/Samui så får du se en del av landet. Landskapet förändras, du åker genom små byar, städer och ser mycket intressant på vägen.

Den absolut bästa resrutten skulle jag säga är tåg mellan Bangkok och Chiang Mai. Du rullar ut ur storstaden och efter 7-8 timmar tornar berg upp sig och du rullar genom ett helt fantastiskt land.