Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

att resa med tåg

Det här med att resa med tåg utomlands. Något jag har prioriterat bort pga tid. Flyg går snabbare, du får mer tid vid resmålet och ibland är flyget till och med billigare än tåget. Men idag när jag färdades Stockholm till Köpenhamn tänkte jag att detta med tåg - det borde man göra oftare. Slow travel trenden är över oss, miljömässigt är det oslagbart, du ser landskapet du färdas i, du hinner reflektera, prata med medresenärer och det är väldigt rogivande.

See this content in the original post

Jag åkte första klass där kaffe, kakor och frukt ingick. Till lunch blev det SJ:s räkmacka som var över förväntan. Jag hann skriva, läsa, sova och varva ned. Och den största vinsten var att jag slapp ta mig till Arlanda, checka in bagage och fördriva tid och väl på plats i Köpenhamn var det bara att gå av tåget och ta en 5 minuters promenad så var vi på hotellet.

Detta med tåg; det växer och jag ser fram emot att färdas genom Tyskland och vidare till Italien i kant med Alperna. Och punktligheten - jo bara ett par minuter efter tidtabell rullade vi in i den danska huvudstaden.