Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Middag på Nytorget 6

Igår tjuvstartade jag semestern med att ha Anna på besök. Efter lite häng hemma hos mig tog vi båten till söder och Nytorget 6. 
Nytorget 6 är en het potatis i Stockholm, jag har tänkt att testa stället länge, speciellt deras omtalade frukost, men det har inte blivit av. 

Igår kväll så gick vi dit och hoppades på tur då borden utomhus inte är bokningsbara. 18 var vi där och 18.30 fick vi ett bord för tre. Ida anslöt och vi åt lamm, tonfiskburgare och ceasarsallad. Nytorget 6 (gamla Roxy) är omtalat för att vara en mysig kvarterskrog och det är just vad det är. De små mörka bröden är helt fantastiska, servicen och läget perfekt och vi fick in maten väldigt snabbt. Gott var det (jag smakade av alla även om jag beställde ceasarsallad) men jag saknar det lilla extra. Det var ingen smaksensation, salladen kostade 175 kr men utan twist om ni förstår mig. Nästa gång går jag dit och äter frukost och smakar deras omtalade gröt istället.

Nytorget är underbart på sommaren, stället blommar upp i varenda hörn och efter middagen gick vi vidare men det får ni läsa om imorgon.