nyttigare äppelpaj (glutenfri) med vaniljgrädde
I lördags när vi hade middagsgäster här så stod jag för efterrätten. Det blev en nyttigare äppelpaj och här kommer receptet
Äppelpaj med kokossocker och mandelmjöl
4 äpplen
kanel
2 dl mandelmjöl
2 dl fiberhavregryn
50-75g smör
3/4 dl kokossocker
Skär äpplen i mindre bita och lägg i en pajform. Pudra på rikligt med kanel. Bland mjöl, havregryn, kokossocker och lite mer kanel i en bunke. Skär smöret i kuber och ha i det i bunken. Finfördela med händerna tills alla klumpar av smör försvunnit och smula sedan degen över äpplena. Grädda på 175 grader i ca 25 minuter. Servera med vaniljgrädde.
Jättegott och mycket mindre söt än vanlig äppelpaj.
Vaniljgrädde
1 paket mellangrädde
vaniljpulver
Vispa grädden tills den blir toppig, blanda i vaniljpulver tills smaken blir perfekt.
Äppelpaj med kokossocker och mandelmjöl
4 äpplen
kanel
2 dl mandelmjöl
2 dl fiberhavregryn
50-75g smör
3/4 dl kokossocker
Skär äpplen i mindre bita och lägg i en pajform. Pudra på rikligt med kanel. Bland mjöl, havregryn, kokossocker och lite mer kanel i en bunke. Skär smöret i kuber och ha i det i bunken. Finfördela med händerna tills alla klumpar av smör försvunnit och smula sedan degen över äpplena. Grädda på 175 grader i ca 25 minuter. Servera med vaniljgrädde.
Jättegott och mycket mindre söt än vanlig äppelpaj.
Vaniljgrädde
1 paket mellangrädde
vaniljpulver
Vispa grädden tills den blir toppig, blanda i vaniljpulver tills smaken blir perfekt.