Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

om det här med vaccin

Imorse slog jag upp DN och läste med en klump i magen om Otis, 11 år, som tog vaccinsprutan mot svininfluensan och fick sjukdomen narkolepsi. Hela familjens liv har förändrats och Otis tvingas nu ta mediciner dygnet runt för att klara av vardagen. 

Jag vaccinerade mig inte. Även fast jag var gravid och varenda person sa att jag mer eller mindre måste. Jag stod emot trots att jag blev the bad guy då medierna och myndigheterna ville få det att framstå som att jag inte vara en solidarisk medborgare. Vad jag tycker om denna masspsykos med facit i handen anar ni nog. Med detta vill jag säga - tänk själv! 

Snart kan vi vaccinera oss mot allt men tror ni vi blir friskare? Jag tror influensa, vattkoppor och annat rent av kan vara bra för kroppens immunförsvar som knappt får jobba alls 2013. Folk knaprar substanser och lyckopiller utan minsta tanke på vad vi gör med våra kroppar. 

Jag vill inte ens tänka på vad som kunde hänt med A i min mage om jag valt att ta den himla sprutan som var väldigt svår att undvika.