Nyttig banankaka (glutenfri)
När det var dags för fredagsfika på jobbet bjöd jag på banankaka; en vanlig version med mjöl smör, socker och choklad och så en nyttig variant som jag trodde skulle ratas. Istället slukades båda kakorna och receptet på den nyttiga kakan efterfrågades. Och jo jag håller med god och saftig var den och funkar hur bra som helst till fikat utan onyttigheter.
Nyttig banankaka
3 ägg
1,5 dl kokosmjöl
1 dl lättkesella
0,5 dl vatten
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1-2 msk agave sirap/flytande honung (kan uteslutas)
2 stora mogna bananer/3 små mogna bananer
kanel
kokos
Mosa bananerna. Blanda ägg, vatten och kesella till en jämn smet. Blanda kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kanel (ca 1 tsk)i en annan bunke. Ha i de torra ingredienserna i äggen och blanda väl. Ha sist i bananerna och agave/honung. Smörj en form med kokosolja, ha i smeten och grädda på 175 grader i 45 minuter. Strö kokos på innan servering.
Nyttig banankaka
3 ägg
1,5 dl kokosmjöl
1 dl lättkesella
0,5 dl vatten
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1-2 msk agave sirap/flytande honung (kan uteslutas)
2 stora mogna bananer/3 små mogna bananer
kanel
kokos
Mosa bananerna. Blanda ägg, vatten och kesella till en jämn smet. Blanda kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och kanel (ca 1 tsk)i en annan bunke. Ha i de torra ingredienserna i äggen och blanda väl. Ha sist i bananerna och agave/honung. Smörj en form med kokosolja, ha i smeten och grädda på 175 grader i 45 minuter. Strö kokos på innan servering.