Tonfiskbiffar med blomkålsmos och röd pestosås
Idag lagade jag en jätteenkelt och grymt god middag, nämligen tonfiskbiffar med blomkålsmos - ni måste prova!
Tonfiskbiffar med blomkålsmos och röd pestosås (4 personer)
Biffar
2 burkar tonfisk i vatten (som får rinna av)
torkad timjan
torkad basilika
2 ägg
örtsalt
svartpeppar
sambal olek
3 msk tomatpuré
Blanda allt i en skål, jag hade i ganska mycket av de torkade kryddorna men ytterst lite sambal olek. Smaka av. Forma ganska platta biffar och åt överflödigt vatten rinna av. Stek i olja på hög värme, ca 3-4 minuter på varje sida - tills de får fin färg.
Blomkålsmos
1 blomkålshuvud
en klick philadelphiaost
torkad basilika
örtsalt
svartpeppar
1 vitlöksklyfta
Koka blomkålen tills den mjuknar. Mosa med gaffel och ha sedan i ost, kryddor och pressad vitlök. Kör ett par varv med stavmixern/elvisp.
Röd pestosås
Blanda lättkesella med röd pesto och ha i lite örtsalt.
Tonfiskbiffar med blomkålsmos och röd pestosås (4 personer)
Biffar
2 burkar tonfisk i vatten (som får rinna av)
torkad timjan
torkad basilika
2 ägg
örtsalt
svartpeppar
sambal olek
3 msk tomatpuré
Blanda allt i en skål, jag hade i ganska mycket av de torkade kryddorna men ytterst lite sambal olek. Smaka av. Forma ganska platta biffar och åt överflödigt vatten rinna av. Stek i olja på hög värme, ca 3-4 minuter på varje sida - tills de får fin färg.
Blomkålsmos
1 blomkålshuvud
en klick philadelphiaost
torkad basilika
örtsalt
svartpeppar
1 vitlöksklyfta
Koka blomkålen tills den mjuknar. Mosa med gaffel och ha sedan i ost, kryddor och pressad vitlök. Kör ett par varv med stavmixern/elvisp.
Röd pestosås
Blanda lättkesella med röd pesto och ha i lite örtsalt.