Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Tonfiskbiffar med blomkålsmos och röd pestosås

Idag lagade jag en jätteenkelt och grymt god middag, nämligen tonfiskbiffar med blomkålsmos - ni måste prova! 

Tonfiskbiffar med blomkålsmos och röd pestosås (4 personer) 

Biffar 
2 burkar tonfisk i vatten (som får rinna av) 
torkad timjan 
torkad basilika 
2 ägg 
örtsalt 
svartpeppar 
sambal olek 
3 msk tomatpuré 

Blanda allt i en skål, jag hade i ganska mycket av de torkade kryddorna men ytterst lite sambal olek. Smaka av. Forma ganska platta biffar och åt överflödigt vatten rinna av. Stek i olja på hög värme, ca 3-4 minuter på varje sida - tills de får fin färg. 

Blomkålsmos 
1 blomkålshuvud 
en klick philadelphiaost 
torkad basilika 
örtsalt 
svartpeppar 
1 vitlöksklyfta 

Koka blomkålen tills den mjuknar. Mosa med gaffel och ha sedan i ost, kryddor och pressad vitlök. Kör ett par varv med stavmixern/elvisp. 

Röd pestosås 
Blanda lättkesella med röd pesto och ha i lite örtsalt.