Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Istanbul resten av dag 3

Efter lyxfrukost fortsatte dag 3 i Istanbul på vattnet. Vi mötte upp Ida och tog båten från Eminönü till asiatiska sidan och Kadiköy. Jag hade läst att den asiatiska sidan knappt var värd ett besök men jag håller inte med. Galet vackert, knappt några turister, lugnt och skönt. Båtar går var 20e minut, kostar ca 20 kr och tar 15-20 minuter. Väl över i Asien tog vi en promenad till vattnet och Moda. Moda är en stadsdel som är full av caféer och restauranger med utsikt över vattnet. Trendigt, upcoming och väldigt fint. Passar mig som handen i handsken - kan tänka mig att köpa en lägenhet där vilken dag som helst. Vi gick ut på piren, åt deras kända glass som är väldigt god och seg - lite som tuggummi. Den smakar mycket mjölk och man kan dra ut den i långa strängar på ett märkligt sätt. Verkligen värt ett besök om vädret är bra, är du här på en söndag har de bra brunch.

See this content in the original post

Framåt eftermiddagen åkte vi tillbaka till Europa, strosade i lummiga kvarter och åt lunch på Social; ett café med egen trädgård som var en oas mitt i smeten.

See this content in the original post

Och när det började bli kväll var vi snabbt hemma för klädbyte och sen till 360 för drinkar. Vidunderlig utsikt, lång drinklista och efter 22 blir detta ställe en klubb istället för en restaurang. Jag låter bilderna tala!

See this content in the original post