Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Nyttig torsk i ugn LCHQ


Igår lagade jag en proteinspäckad middag som jag bara måste dela med mig av. Jag har nämligen helt släppt det där med matkasse. Jag har insett att varannan rätt innehåller sånt som jag inte äter - pasta, ris, pizzabotten, bacon och annat. Ja förutom då de här GI matkassarna som finns men de är så förfärligt dyra att det inte kommer på fråga. Så jag fortsätter att laga min goda och relativt billiga mat, så länge jag tycker det är kul är det ju egentligen inget problem.

Nyttig fisk i ugn med massor av protein ( 4 portioner) 

1 paket torsk 400g 
1 påse fryst spenat (inte hackad) 
1 lite burk keso 
1 förpackning fetaost 
3 ägg 
strimlade soltorkade tomater 
örtsalt 

Stek spenaten och ha på örtsalt, låt allt vatten koka bort. Lägg spenaten i botten av en ugnsform och lägg sedan det tinade torskblocket på. 

Blanda ägg, keso och en näve strimlade soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar. Häll sedan denna röra på fisken och avsluta med att smula över fetaosten. Ställ in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. 

Till detta gjorde jag sötpotatisstavar som jag bara blandade med olivolja, örtsalt och timjan och hade inne i ugnen lika länge som fisken. Underbart gott, mättande och perfekt till matlådan!