Lax i ugn med zuccinistubbar och hemmagjord dillpesto
Middagen jag lagade igår måste ni prova; kanske låter det avancerat men det var klart på 30 minuter!
Lax med zuccinistubbar och dillpesto
Laxen
Lägg en stor bit lax i en ugnsform, ös på med örtsalt och citronpeppar och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Zuccinistubbar
Skär en zuccini i skivor som är ca 2-3 cm breda. Lägg de i en ugnsform med kokosolja i botten. Ha på örtsalt och rökigt paprikapulver och ställ in tillsammans med laxen, 200 grader i ca 20 minuter. De ska bli varma men inte soggiga.
Dillpesto
Släng i 100g sötmandel tillsammans med ett paket fryst dill, saften från en halv lime eller citron, 2 msk olivolja, 0,5 dl vatten och lite örtsalt i en mixer och mixa så slät som du vill ha din pesto. Spä med vatten om den blir för tjock.
Och gourmetmiddagen är klar!
Lax med zuccinistubbar och dillpesto
Laxen
Lägg en stor bit lax i en ugnsform, ös på med örtsalt och citronpeppar och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Zuccinistubbar
Skär en zuccini i skivor som är ca 2-3 cm breda. Lägg de i en ugnsform med kokosolja i botten. Ha på örtsalt och rökigt paprikapulver och ställ in tillsammans med laxen, 200 grader i ca 20 minuter. De ska bli varma men inte soggiga.
Dillpesto
Släng i 100g sötmandel tillsammans med ett paket fryst dill, saften från en halv lime eller citron, 2 msk olivolja, 0,5 dl vatten och lite örtsalt i en mixer och mixa så slät som du vill ha din pesto. Spä med vatten om den blir för tjock.
Och gourmetmiddagen är klar!