Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

nyttiga och glutenfria äppelmuffins

Här om kvällen var jag i bakartagen och kände för en nyttigare efterrätt. Sagt och gjort, det fick bli en minimuffins med äpple som serverades med hallon och mango. 

Nyttig äppelmuffins (2 st) 

4 msk glutenfritt havremjöl (står bland glutenfria varor i affären) 
1 mosad banan 
4 msk fiberhavregryn 
1 tsk bakpulver 
ganska mycket kanel 
4 msk lättkvarg 
1-2 tsk agavesirap 
1 mindre äpple 

 Blanda allt i en skål, men spar äpplet. Skär äpplet i små, tunna bitar och pudra över lite mer kanel (kanel även i smeten). Klicka ut halva smeten i två små formar eller som jag i en muffinsplåt. Tryck ned så många äppelbitar du får plats med i kakan och lägg sedan på resten av smeten - som ett lock. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. 

Underbart gott och dessutom gudomlig att toppa med lite jordnötssmör.