Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Mandraki Village, Skiathos

Det sista stället vi bodde på i Grekland var Mandraki Village på Skiathos- finaste och dyraste stället av de tre hotell vi bodde på. En dröm i pastell med massor av blommor, statyer, träd, buskar och boutiquekänsla. Fantastiskt service, härlig inredning och inte en enda svensk på plats.

See this content in the original post

Rummen var stora och rymliga, enorma badrum och alla rum hade en egen terass. Aramis fick en resesäng utan extra kostnad som fick plats utan problem.

Frukosten var det bästa jag varit med om på länge; grekisk yoghurt, torkad och färsk frukt, små burkar med sylt, egenproducerad honung, nutella, nybakat bröd, sötsaker, fetaost, grekiska pajer, varm mat, pannkakor, färskpressad juice, små tapas, skorpor, kex, ost och ja allt man kan tänka sig och lite till.

Hotellet har en topprestaurang en våning upp som räknas som en av Skiathos bästa men med tanke på priserna och att vi hade en 3-åring med oss testade vi aldrig den. De har en liten poolbar under dagarna men den var också hutlös dyr i jämförelse med andra ställen. En gång i veckan har Mandraki en bbq buffé i trädgården och den var grym, massor av grekisk mat som smakade gudomligt.

See this content in the original post

Stället har en liten lekplats och poolen är lagom stor och när vi var där var det inte många som valde att ligga där utan de flesta gick till havet. Koukounaries beach (som sägs vara bäst på ön) ligger ca 5 minuter från hotellet. Bra strand för barn, långgrund och med massor av solstolar. När vi var där var det näst intill tomt på stranden fram till klockan 12 på dagen men sedan kom det stora båtar med ryska turister som vällde in över stranden (ca 500 stycken...) tog över hela stället, det blev trångt och inte alls så mysigt. 

Det finns tyvärr inte restauranger längs med stranden på kvällen men under dagen har de små kiosker med grekisk fast food och jag åt antagligen den bästa souvlakin på hela resan just i en sådan vagn.

Hotellet rekommenderas verkligen, iallafall i juni hur det ser ut under högsäsong är svårt att svara på.

See this content in the original post