Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Lakritsprovning

Igår kväll var jag på lakritsprovning på Choklad&Lakrits som ligger på St Eriksgatan 99. Jag och några andra bloggare hade äran att få gå på denna tillställning innan den stora Lakritsfestivalen som går av stapeln 20-21 april på Annexet här i Stockholm. 

Vi fick igår lära oss om historian kring lakrits, att det inte äts saltlakrits söder om Holland och att man kan i stort sett kan ha lakrits i allt. Tuija Räsänen som äger butiken och är grundare av festivalen är expert på detta ämne och delade med sig av sin kunskap. 
Vi fick prova söt- och saltlakrits, lakritsrot, salmiak, lakritskola, tandkräm med lakrits, lakritsmarmelad, hallon-och lakritssylt samt nyheter från bland annat Lakritsfabriken. Och massor av kominationer av choklad och lakrits - bästa kombon! Det var galet gott och jag var något mätt när det hela var klart. Och jag fick en ny favorit - mjuk och salt lakritskola från Ryfors Konfektyrer. 






Och som detta inte var nog fick vi med oss en tung påse hem, en del av innehållet ser ni här ovan. Tack Spot and Tell för att mina smaklökar fick uppleva denna lycka!