Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Tävla med solresor och bli resereporter

Just nu har Solresor en tävling där man kan vinna en resa till Side, Turkiet och agera resereporter via bloggen. Behöver jag säga att jag är på? Åh vad jag vill vinna denna resa. Dels för att jag älskar att reseblogga men också för att jag behöver tanka solljus, min kropp går snart sönder om den inte får lite värme. Självklart vill jag resa till Side med min familj och smygstarta sommaren på detta fantastiska ställe. Och speciellt med min son som jag vill visa världen, som ligger där framför våra fötter. Andra kulturer, annan mat och ha kvalitetstid bara vi i sol och värme.

Jag har varit i Turkiet förr, då Alanaya men med en helt annan agenda än när jag reser nuförtiden. I Alanya var det strandhäng, pommes till lunch, dansa till solen gick upp och buckets av drinkar som gällde. Och kanske inte så mycket sightseeing, historiska upplevelser och genuina turkiska ställen. Och det jag såg av Alanya var mest uppbyggt efter turism. 

Side däremot, ju mer jag läser om det, desto mer sugen blir jag att åka dit. Långgrunda stränder, en äldre del av staden som kantas av vita stenhus och små gränder, bilfri stadskärna och så den där turkiska maten som jag nu för tiden fullkomligt älskar.

Ni vet jag har bloggat massor om Bangkok och Thailand, om Hongkong, Japan, Malaysia, Taiwan, England, Paris men näst intill aldrig fått vara resebloggare från en all inclusive charter resa (förutom den där resan till Cypern) så nu håller jag tummar och tår att jag vinner detta! Det känns nämligen som att en stor del av mitt liv dvs resande tog en paus när jag fick barn och oj vad jag saknar det!