nyttiga våfflor på våffeldagen
Eftersom det är våffeldagen idag och jag har ett barn som är tokig i våfflor slängde jag ihop en smet efter middagen - en våffla var till familjen blev det och nyttiga så de knappast får kallas efterrätt.
Recept till 3 mindre våfflor
1 dl mandelmjöl (alt kokosmjöl)
1 ägg
1 tsk fiberhusk
1 äggvita
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl kesella 1%
0,75 dl mjölk
Vispa allt till slät smet och låt svälla 15 minuter. Grädda i hett våffeljärn tills de fått färg och servera gärna med hallon och kesella.
Både godare och matigare än vanliga våfflor.
Recept till 3 mindre våfflor
1 dl mandelmjöl (alt kokosmjöl)
1 ägg
1 tsk fiberhusk
1 äggvita
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl kesella 1%
0,75 dl mjölk
Vispa allt till slät smet och låt svälla 15 minuter. Grädda i hett våffeljärn tills de fått färg och servera gärna med hallon och kesella.
Både godare och matigare än vanliga våfflor.