Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Godaste banankakan

I helgen bakade jag den saftigaste och godaste banankakan - ever.

Recept
5 dl socker
3 ägg
7 dl vetemjöl
3 mosade bananer
2 tsk pressad citron
3 dl vaniljyoghurt
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
150g smör
en nypa salt
kanel

Blanda ägg och socker. Smält smöret och blanda i det också. Vispa i ett ägg åt gången. Ha i vaniljsocker och ha sedan växelvis i mjöl, bakpulver och yoghurt.
Mosa bananerna i en tallrik och blanda med citronsaften. Blanda sedan i dem i smeten.
Häll i smeten i en ganska stor, smörad och bröad from - ca 3/4 av formen ska fyllas. Pudra kakans ovansida med kanel.
In i ugnen på 140 grdaer i ca 1 timme, den ska vara kladdig men inte lös när den är klar.
Som ni ser blir kakan ganska så blek i sig själv när den är klar.
Man kan också bre philadelphiafrosting på kakan men jag tyckte kakan i sig räckte som den var.
Grymt god till kaffe och när den är nybakad passar den perfekt till en klick vanilj/choklad glass.