Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Frökex del 2

Jag testade att göra frökex utan kokosolja och ägg igår. Blev bra det med och de höll faktiskt ihop bättre.

Blanda
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1,5 dl linfrön

Ha i lite vatten så alla frön blir fuktiga men inte så de simmar i vatten. Ställ in i kylen i 30 minuter, ha sedan på lite mer vatten så de åter blir fuktiga, täck över med folie och ställ in i kylen i ett par timmar så fröna sväller. Lägg sedan ut smeten på ett bakplåtspapper, platta ut (med händerna fungerade bäst för mig), gärna med ett extra bakplåtspapper ovanpå. Platta inte för tunt för då är de lätt att det bränns men inte för tjockt heller, det ska täcka en hel plåt. Strössla flingsalt ovanpå.
Ställ in i ugnen på 120 grader i en timme och öppna ugnsluckan varje kvart för att släppa ut luften. Ta ut plåten, klipp frökakan i 4 remsor, lossa från papper, sänk värmen till 100 grader och så in i ugnen en timme till och öppna varje kvart. Ta sedan ut och bryt i bra bitar. Känns det fortfarande mjukt kanske du använde för mycket vatten och då behöver de lite mer tid i ugnen. Enjoy!