Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Spårvägsmuseet och leksaksmuseet

När vi kom hem i lördags var både jag och Aramis trötta efter en ganska jobbig natt. Aramis sover inte alltid bra första natten på ett nytt ställe och natten i Rånäs var han vaken till och från väldigt ofta. 
Själv har jag aldrig haft problem att sova, jag kan sova hemma, borta, på flyg, på hotell, på luftmadrass - det kvittar bara jag får sova. Jag har alltid varit morgonpigg men är också väldigt kvällstrött så det jämnar ju ut sig, dock är väl sömncykeln störd för alltid efter man fick barn men (nu ännu mer än då) sover jag bra överallt. 

Anyhows så tog vi en 2 timmars siesta runt lunch och när vi vaknade kände jag att vi måste hitta på något trots regnet så jag lockade Aramis med tåg och brandbilar, satte honom i vagnen, hoppade på båten och åkte över till söder och Spårvägsmuseet. Det sitter ju även ihop med Leksaksmuseet så för ynka 40 kronor fick både jag och Aramis njuta av två museum och en himla massa andra barn. Vi har varit på spårvägsmuseet förr och jag visste han han gillar de gamla tågen, lekdelen med alla briotåg och det där lilla minitåget som åker runt men att han gillade leksaksmuseet var en överraskning. Han stod och tittade på gamla brandbilar och pekade på varenda en i säkert 20 minuter... 
Och det andra plusset denna regniga dag, efter museum blev vi bjudna på våfflor hemma hos Linda och Luna. Grymt!
Dagen till ära hade han på sig sin finaste gula fågel t-shirt från Åhlens, chinos från Kapp Ahl och adidasskor.