Middagstips; Köttfärs-och broccoligratäng
Jag tycker verkligen det är roligt när jag får höra/läsa att jag inspirerar till matlagning, att ni testar mina recept etc. Jag är nämligen ingen klippa på mat egentligen men jag har lärt mig väldigt mycket det senaste åren om kostlära/vad kroppen behöver/inte behöver och vad vi absolut inte behöver. Jag tror inte på förbud, men det ska vara en bra balans och kolhydrater kan vi nog alla dra ned på och bli så mycket piggare.
Här kommer en väldigt enkelt middagstips som sköter sig självt i ugnen.
Köttfärs - och broccoligratäng (ca 6 portioner)
fryst/färsk broccoli 500g nötfärs
1 paket bacon
philadelphiaost
vitlök
gul lök
2 stora tomater
sambal olek
örtsalt
ost med lite starkare smak
Koka broccolin (jag använde en påse fryst broccoli 800g), låt den sedan rinna av och mixa den till mos tillsammans med en klick philadelphiaost och örtsalt. Stek vitlök och gul lök, ha i nötfärsen och stek - salta och peppra och ha i en klick sambal olek. Smörj en gratängform, klicka ut broccolimoset runt hela formen och ha i köttfärsen i mitten. Skär tomater och bacon i små bitar, lägg tomater över köttfärsen och sen bacon överst. Riv/hyvla ost och täck gratängen med den. In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter, börjar osten bli bränd, lägg över lite folie. Låt den stå i ca 5 minuter och stelna till sig innan du serverar! Voila!
Här kommer en väldigt enkelt middagstips som sköter sig självt i ugnen.
Köttfärs - och broccoligratäng (ca 6 portioner)
fryst/färsk broccoli 500g nötfärs
1 paket bacon
philadelphiaost
vitlök
gul lök
2 stora tomater
sambal olek
örtsalt
ost med lite starkare smak
Koka broccolin (jag använde en påse fryst broccoli 800g), låt den sedan rinna av och mixa den till mos tillsammans med en klick philadelphiaost och örtsalt. Stek vitlök och gul lök, ha i nötfärsen och stek - salta och peppra och ha i en klick sambal olek. Smörj en gratängform, klicka ut broccolimoset runt hela formen och ha i köttfärsen i mitten. Skär tomater och bacon i små bitar, lägg tomater över köttfärsen och sen bacon överst. Riv/hyvla ost och täck gratängen med den. In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter, börjar osten bli bränd, lägg över lite folie. Låt den stå i ca 5 minuter och stelna till sig innan du serverar! Voila!