Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Vagn till snart 2-åring?

För att ha ganska så många läsare så kommenteras det sjukt dåligt i den här bloggen, men jag antar att det är så i bloggar överlag. Men nu i detta inlägg behöver jag verkligen kommentarer - så har du svar, input, rekommendationer på detta inlägg; snälla skriv en kommentar. Jag känner mig nämligen fortfarande som en rookie när det kommer till att vara förälder och det här med vagnar är jag inte alls insatt i. 
Hemma i Stockholm har vi en Brio Go som jag älskar men som känns lite väl klumpig nu är Aramis snart är 20 månader. Här i Bangkok har vi en Quinny Zapp Xtra som är ok men jag gillar inte att det är tre hjul och att den blir till två delar när man fäller ihop den - så nu är jag på vagnjakt inför våren. Vad behöver man för vagn till ett barn som är 20 månader? 
Jag vill att den är enkel att fälla ihop och inte tar för mycket plats, den ska inte vara alltför tung att lyfta, ska kunna fällas/lutas något om han somnar i vagnen och måste ha solskydd. Den kommer mest att köras i stadsmiljö och så är det ju ett plus om den är snygg också! Jag har kollat lite extra på dessa nedan, de ligger i samma prisklass runt 2500kr;
Brio Spin som liknar vår Brio Go till utseende. Jag har hört mycket bra om den här vagnen och i helsvart tycker jag den är snygg och stilren, rekommenderas upp till 3 år men den väger över 10 kg.
En Maclaren (Quest) har jag suktat efter länge, speciellt denna färg som är så himla snygg. Den är lätt att fälla ihop, utomlands har ju varannan person en Maclaren vilket borde tyda på att de är bra men den rekommenderas bara upp till 15 kg. Själva vagnen är lätt och väger bara runt 5 kg.
Elodie Details nya Stockholm Stroller är ju galet snygg och har extra långt solskydd, väger över 8 kg men jag undrar om Aramis är för stor för den (den ser väldigt liten ut?!) Den rekommenderas också endast till 15 kg. 

Vad säger ni? Vad använder ni? Vad bör jag tänka på? Detta kommer ju bli hans sista vagn (förhoppnigsvis) så vill inte köpa fel och sen börja om igen... Och nej syskonvagn är inte aktuellt!