Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

matvanor

Sista dagen i lägenheten, imorgon flyger vi till Phuket - hurra! Ber en stilla bön att Aramis mår bättre då för den här natten var inte kul.

Lunch idag, köttfärssås, broccoli och gul vattenmelon (smakar som röd men lite mer fruktigt). Det här med matvanor är intressant tycker jag speciellt när man bor i ett land där alla äter - hela tiden. Thailändare äter säkerligen ca 8 mål per dag och ofta väldigt stark mat. Hur de flesta är så pass små och smala förstår jag inte men det kan ju bero på att de inte äter så mycket kolhydrater (förutom riset), de öser på med chili, de äter mycket citrongräs eller helt enkelt har tränat upp sin ämnesomsättning. 
Tyvärr så räknar ju alla med att thailändska tjejer ska vara små, smala och allmänt petite vilket gör att en del inte alls har en sund inställning till mat. Häromdagen hade vi en thailändsk kompis på middag som nästan svimmade efter maten - detta pga att det var hennes första mål mat denna dag och klockan var över 20 på kvällen! Att inte äta någonting mellan 7-20 och sen trycka i sig en hel nachotallrik känns inte som något magen tackar och bockar för. 

Jag äter 5 mål mat per dag; frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål - allt efter rekommendationer av träningspersoner. Frukost består av havregrynsgröt med kanel, solrosfrön och mjölk. Lunch blir oftast rester från middagen, eller tonfisk, keso, ägg, avocado etc. Mellanmål äter jag runt 15 och då äter jag helst kesella men nu när det inte går att få tag på blir det keso med frön/ägg eller liknande. Middag är väldigt olika men jag försöker att inte äta ris/pasta/potatis och kvällsmål kring 21-22 är mer keso/naturell yoghurt med nötter. Detta kan låta mycket men mina portioner är inte jättestora och det håller blodsocret på en jämn nivå så jag aldrig blir tvärhungrig, proppar i mig choklad i brist på annat eller blir övermätt.
Rekommenderas!