Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Träning och kost

I våras kom jag in i ett flow med min träning, tränade ganska mycket hemma samt hängde på gymmet 1-2 ggr i veckan. Tillsammans med träning ändrade jag min kost lite grann och skippade det mesta som hade socker i sig, slutade med mackor och åt bra, riktig mat istället för yoghurt/mackor/godis/färdigmat och det gick snabbt att få resultat - jag blev piggare, orkade mer och magen blev glad. 
Sen blev det sommar och rutinerna försvann och så flyttade vi till Thailand och mina matvanor blev katastrofalt dåliga. Frukost bestod av sockrad yoghurt och vitt bröd, lunch fried rice/2 påsar ananas och middag pad thai/mexikanst/pizza/curry och sen ville jag ju äta alla goda thaisnacks jag hade saknat. Inget gymkort, 38 grader ute och dålig mat gjorde att jag kände mig tung, hade ingen kondis kvar, ont i magen och hela kroppen skrek skärp dig! Så nu gör jag just det - skärper mig. 
Mycket tack vare fina Lovisa som jag kom i kontakt med genom samarbetet med Sickla och Mammassaden, hon är personlig tränare på Sats och vet allt som är värt att veta om kost, träning och träning under och efter graviditet. Hon har startat en Facebook grupp som jag gått med i, först bara för att få tips med hemmaträning men nu inser jag även hur mycket hjälp och pepp jag får av denna grupp! Jag har kommit igång med tabatapass hemma, jag har inte ätit socker på en vecka, jag har dragit ned på kolhydraterna efter lunch och jag är så pepp på att bli starkare, sundare och må bättre 2012. Målet är ju att kunna äta lite av allt men att ha koll på vad kroppen mår bra av och inte överäta socker så man vaknar mitt i natten med sockerbaksmälla (jo det har hänt).
Jag är smått lyrisk över dessa tabatapass som jag från början var skeptisk till - de visade sig ge mig sjuk träningsvärk och är grymma överlag. Man kör ett visst antal övningar (jag brukar köra 7 st), varje övning kör man i 20 sek, sen vila 10 sek, kör 20 sek osv tills man kört i 4 minuter sen byter man övning (jag brukar varva kroppsdelar/muskelgrupper för att orka). Ett pass tar ca 30 minuter att köra igenom och det är perfekt att passa på när Aramis sover vid lunch eller när han somnat för kvällen. Idag såg passet ut såhär;
  • Step up på stol
  • Armhävningar
  • Knäböj
  • Dips
  • Rygglyft liggandes på mage
  • Axelpress mot taket med hantlar
  • Planka på tå
Det enda som behövdes var hantlar, jag kunde hålla till hemma i extrarummet med full blås i ac:n och efter 30 minuter rann svetten och jag hade kört dagens träningspass - svårare än så är det ju faktiskt inte!