Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Julklappar till en 1-åring

Det skrivs mycket om julklappar till barn i bloggar i dessa dagar till exempel här där jag håller med om nästan varenda ord. Aramis har idag antagligen fått årets julklapp (enligt honom själv), nämligen denna lilla kvast för 10 kr som han inte släppt på hela kvällen. 

Vi kommer ju inte att fira en traditionell jul med massor av släkt, gran och tomte utan vi kommer hålla till på en strand så det gör att Aramis inte kommer att bli överöst med julklappar. Men även om vi skulle ha varit i Stockholm hade vi nog köpt ett par saker till honom, inte mer. Jag ser ingen vinst med att lägga 5000 kr på leksaker när vi kan visa honom världen för de pengarna istället. Såklart kommer han att få några julklappar här med (ett bilgarage och en apa står på inköpslistan och duplo såklart) men det skulle han fått även om det hade varit augusti. Bilgarage för att han är älskar bilar och det gör hemmaleken lite roligare och en apa (nej tyvärr ingen riktig även om man kan köpa det också här) för att han är tokig i allt som har med apor att göra. 

Däremot ser jag verkligen fram emot när han blir äldre, skriver och postar önskelista till tomten och jag får köpa det där Nintendot eller vad det är som han trånat efter i ett halvår eller mer. Då är det liksom lite roligare att lägga pengar på leksaker.