Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

första mammalediga dagen

Idag är det första dagen som jag och Aramis hänger själva i storstaden. Vi vinkade hej då till Micke vid halv nio tiden och då var Aramis redan trött igen men här gäller det att hålla honom vaken till halv tolv - tolv innan han får vila lunch. Så vi började med poolhäng och lek med Duplofigurer i vattenfallen.
Det är ett stort plus att man aldrig fryser när man badat klart här, det gör att man kan spendera många timmar vid poolen med lek, läsning och annat. När Aramis tröttnat på poolen, hängde vi lite vid andra poolen för lek med de stora stenelefanterna, duschade länge i vår dusch som tydligen är en storfavorit då utrymmet är enormt.
För att hålla honom vaken ytterligare så gick vi en liten promenad till ett fruksshakeställe där Aramis fick dricka en bananshake, jag fick iskaffe och han fick kolla på motorcyklar, hundar och annat spännande. Sen försökte jag mig på att ge honom lunch i form av yoghurt och lite bröd (har förstått att varm mat till lunch funkar inte) och han åt faktiskt en del. Sen fick han äntligen lägga sig i sin fina, vita säng som är bäddad med ljusblå moln och så somnade han innan jag ens hann ur rummet. 

Rekommenderar verkligen detta med att byta tidszon om man har barn som sover skapligt dåligt sedan födseln. Aramis har förr bara somnat i vagn, aldrig somnat själv och sovit oroligt. Detta kanske är nyhetens behag men ändå - ett himla bra sätt att bryta gamla rutiner och fixa nya som är mycket bättre!