Sesamkyckling med ingefära och kokosmjölk
Gårdagens middag; sesamkyckling med ingefära. Lätt och gott! Tina två kycklingfileer, blanda 1 msk soja, 2 msk olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor och saften från en halv citron i en skål. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform, häll över blandningen, täck över och ställ in i kylen i ca 1 timme. Hetta upp en torr panna och rosta 3 msk sesamfrön. När kyckling är klar i kylen, strö över sesamfröna och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Koka upp en burk kokosmjölk (ej light) i en kastrull, låt koka till mindre än 1/3 återstår. Blanda i en msk riven färsk ingefära, 2 msk soja, saften från en halv citron och en pressad vitlöksklyfta. Låt sjuda 5 minuter, smaka av, blir den för tunn tillsätt lite maizena. Koka bulgur/broccoli och servera kycklingen tillsammans med det och såsen.