Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Chokladminicupcakes med nutellafrosting

I lördags när jag skulle på fest hade jag såklart med mig en liten present till Linda och så bakade jag minicupcakes som hon kunde bjuda på. Jag använde såna här små silvriga formar som är köpta på Åhlens tror jag. Större än knäckformar men mindre än små muffinsformar.
Sen gjorde jag en muffinssmet på 2 ägg, 2,5 dl socker, 4 msk kakao, 1,5 tsk vaniljsocker, 0,5 tsk bakpulver, 2 dl vetemjöl, 100g smör och en 50g smält mörk choklad 70%. (Blanda ägg och socker, smält smör och bryt i chokladen i smöret. Ha i torra ingredienser i äggblandning, vispa med elvisp och ha sist i smör/chokladblandningen.) Fyll formarna till 2/3 delar. Grädda på 175 grader i 8-10 minuter, de ska vara kladdiga inuti. (Min smet räckte till ca 40 minicupcakes.)
Jag gjorde en nutellafrosting som jag smetade på när de små minikakorna hade svalnat. Jag blandade (med elvisp) 2 dl nutella, 2 dl florsocker, 100g philadelphiaost och 40g rumsvarmt smör. Det blev ganska mycket frosting men hellre för mycket än för lite :) Och frostingen är dessutom galet god att äta med sked, till glass och till pannkakor. Jag toppade varje cupckaes med lite riven kokos.
Och så tog jag med alla små fina minicupcakes till festen och de blev mycket väl mottagna. Perfekt gå bort present.