Hallon och vit choklad muffins
Igår bakade jag muffins med hallon och vit choklad. Tyvärr använde jag IKEA formar som inte var superbra så det blev mer goda än snygga - och väldigt somriga!
Recept
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl blåbärsyoghurt
100g vit choklad
hallon
Vispa socker och ägg poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och hackad vit choklad (inte för stora bitar för då sjunker de till botten) i en skål. Smält smöret. Ha i de torra ingredienserna samt smöret i äggblandningen och rör sist ned yoghurten. Fyll ca 15 muffinsformar med smet (lite mer än halva formen) och peta ned 5-7 hallon i varje (jag använda färska men det går säkert lika bra med frysta) muffins. Grädda på 220 grader i ca 15 minuter. Saftigare muffins går knappast att baka!