Marinadtips och fetaoströra
Den här gudomliga middagen njöt jag av i fredags på balkongen. Grilad fläskfilé marinerad i Mickes supermarinad, fetaoströra med soltorkade tomater och körsbärstomater.
Recept på den bästa marinaden
1 dl rapsolja
1 röd chili
Ett gäng vitlöksklyftor
2 msk flytande honung
En skvätt vitvinsvinäger
2 msk sambal olek
Ett par nypor flingsalt
Ett par stänk soya
Smaka av, alla mått är relativa. Blanda ihop och låt köttet ligga och dra i marinaden minst ett par timmar. När du börjat grilla kan du pensla köttet med marinaden under tiden.
Recept Fetaoströra med soltorkade tomater
1 pkt fetaost
2 dl lätt creme fraiche
6-8 soltorkade tomater i olja
1 knippe gräslök
salt
peppar
Smula ned fetaosten i en skål, små bitar ska det vara. Ha i creme fracihe och blanda. Finhacka/klipp tomaterna och ha i röran tillsammans med en skvätt av oljan de ligger i. Klipp i gräslöken och smaksätt med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen en stund innan du serverar.