Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Knäckig rabarberpaj

På midsommarafton stod jag för efterrätten och det blev knäckig hallon - och rabarberpaj. (Som min kompis Linda bjöd mig på för några veckor sen.) Den blev väldigt uppskattad och den känns lite roligare att bjuda på än vanlig smulpaj.
Recept
300g rabarber
hallon
1 dl grädde (jag använde mellangrädde)
0,5 dl ljus sirap
150g smör
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Hacka 300g rabarber i mindre bitar och lägg i en pajform. Fyll på med hallon tills man inte ser botten på formen. Strö över lite socker och potatismjöl och blanda runt. Smält smöret och blanda i sirap och grädde i kastrullen och ta av från plattan. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och socker i en bunke och ha sedan i smörblandningen. Blanda ordentligt och häll sedan smeten över pajen. Bred ut över hela pajen och grädda sedan i 30 minuter på 175 grader, tills ytan är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljvisp!