Cookierabarberpaj
Ska ni bara göra en paj i sommar så är det denna ni ska göra! Receptet är hämtat ur en ICA tidning och resultatet blev perfekt!
Recept
500 g rabarber
1 dl + 3/4 dl ljust muscovadoråsocker
70g pekannötter
100g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk Maizena majsstärkelse
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka pecannötterna grovt. Lägg smör, mjöl, bakpulver, pekannötter, salt och 1 dl muscovadoråsocker i en bunke. Blanda ihop till en sammansatt deg med fingrarna. Skär rabarbern i 2 cm bitar. Lägg bitarna i en pajform och strö över 3/4 dl muscovadoråsocker och majsstärkelse - blanda runt. Fördela degen över rabarbern i små klumpar. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Pudra gärna med florsocker när den har svalnat något och servera med glass/grädde eller vaniljsås!