Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Lax teriyaki i wokpanna

Igår improviserade jag fram en lax teriyaki som enligt mig själv blev väl godkänd. Jag avskyr egentligen att woka för det stänker het olja överallt men resultatet blir ju så mycket bättre än med stekpanna.
Recept 2 pers
2 laxfiléer
sesamfrön
1 liten zucchini
broccoli (jag använde en halv färsk bukett)
en fjärdedels vitkålshuvud
teriyakisås
ris

Skär laxen i små kuber och lägg dem i teriyakisås i ca 30 minuter. Skär grönsakerna i mindre bitar och strimla vitkålen med en osthyvel. Värm wokpannan så den blir ordentligt het, ha i olja och se till att få ut den i hela pannan. Ha i laxen samt såsen och häll över lite sesamfrön, pass upp för stänkrisk! Stek i ett par minuter så laxen blir genomstekt (går rätt snabbt), sätt på ett lock om det behövs. Ha sedan i grönsakerna och lite mer teriyakisås. Woka i 3-4 minuter och sen är det klart! Servera med ris.