Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Rum för Barn

Igår hängde jag och Aramis i stan bla på Brio, H&M och Åhlens. Sen tyckte jag att han varit så duktig och bara gjort saker som jag tyckte var roliga så då var det hans tur. Vi styrde mot Kulturhuset och Rum för Barn. Aramis var nog yngst där inne men det funkade nu när han kan krypa.(Tror det blir blir och mer och mer utbud ju äldre barnen blir med böcker, spel, ateljé, hinderbanor etc). Vi höll till i bebisavdelningen där det var massor av kuddar, pekböcker, lekmattor och annat. Skulle försöka ta en bild men det blev sådär eftersom jag inte ville ha andras bebisar med.
Utsikten över plattan. Man kan från utsidan se hur mycket barn det är i Rum för Barn genom ett trafikljus. Lyser det grönt är det bara att komma upp, gult betyder lite kö och rött betyder fullt. Mycket smart idé då man inte vill släpa in vagn, klä av bebis osv och sedan inte få komma in.
Någon fullkomligt älskade detta ställe och kröp, slängde och ålade sig bland kuddar, mattor och annat. Det enda minuset var alla dryga pappor som måste hävda sig genom sin bebis. De konstaterade alla att Aramis kryper och är väldigt liten - ja det stämmer. Och sen kom en uppsjö av kommentarer om att deras barn minsann gick vid 8 mån, kissade på toaletten efter 5 månader, pratade innan ett år, har alltid varit först med allt och jada jada. Visste inte att bebisutveckling var en tävling och jag tror absolut inte att snabbast vinner om man säger så. Flyttade mig långt ifrån dem och umgicks med min son istället. Att dom bara orkar.