Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Kardemummamuffins med rabarber och kolasås


Det finns inget som är så gott som rabarber enligt mig, jag älskar det i alla former och det vet Jane så med sig i present fick jag igår massor av frysta rabarber. Jag blev så ivrig att testa på rabarbermuffins att jag satte igång så fort vi sagt hejdå.
Först blev det kardemummamuffins med rabarber och kolasås som fick bli middagspresent till Stefan och Malin.
Recept
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1,5 tsk vaniljsocker
150g smör
1 dl mjölk
rabarber
kolasås
potatismjöl.

Vispa ägg och socker. Smält smöret och rör ned i äggsmeten tillsammans med mjölken. Blanda mjölbakpulver, vaniljsocker och kardemumma och ha i smeten. Blanda väl. Använda en muffinsplåt och muffinsformar, fyll formarna till 2/3 ungefär med smet. Blanda små bitar rabarber med lite potatismjöl så den inte blir så vattnig, ös sedan på kolasås på rabarbern. Tryck ned ett par bitar rabarber med sås i varje muffins. Grädda på 225 grader i ca 15 minuter. Toppa gärna med ännu mer kolasås!