Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Utvärdering Sj och bebis

Tågresan började med skräckblandad förtjusning.
Men sedan var det mest roligt, han satt mest hos sin morbror och gnagde på sin Kalikåskallra.
 

Så hur gick det nu med SJ och bebis? Jag var mer nervös över att åka tåg med en bebis än vad jag är när jag åker runt halva Stockholm med 20 8-åringar eller guidar 30 stycken 12-åringar genom London. Märkligt hur man fungerar, bebisen kan ju inte ens ta sig någonstans (men förstår ju heller inte vad man säger…) Resan gick ok men det berodde på dessa faktorer
1. Min bror mötte upp mig och Aramis utanför tåget och hjälpte till att lyfta in vagnen.
2. Vi var först på tåget och kunde ställa vagnen i det enda lediga utrymmet bakom ett par säten.
3. Vi hade förbokade platser.
Att åka X2000 eller de nya tågen med två våningar tror jag inte är några problem då man bara kan rulla på vagnen och det finns speciella barnvagnsplaster. Till Sala däremot rullar bara de vanliga, gamla tågen och det är helt omöjligt att ta sig upp om man är själv. Dessa tåg är också väldigt trånga, saknar familjevagn och gångarna är för smala för att en Brio Go ska kunna rulla där. Jag såg några till som åkte med barnvagn och de vek ihop sin sittvagn respektive ställde barnvagnen mellan två tågvagnar. Aramis vaknade så fort vi kom in på tåget men han skötte sig perfekt, inte ett enda skrik. Han tyckte det var spännande att titta ut, jag hade med mig lite leksaker att bita på och 1 timme och 10 minuter var lagom restid. Tyvärr var tågvagnen nästan full med folk (torsdag klockan 13:30, jobbar inte folk längre?!) och temperaturen låg på ca 25 grader när vi kom på så stackars Aramis var väldigt svettig på slutet och galet trött, men sover ju som bekant bara i rullande vagn under dagtid. Pluspoäng till SJ för att det endast kostar 5 kr för barn 0-6 år att åka och då ingår ett säte, så även om Aramis inte behöver eget säte är det bra för skötväska, leksaker och annat.
Jag är dock redan lite nervös för måndagen då jag ska åka till Stockholm själv, kliva på när tåget kommer från Falun mot Stockholm (alltså massor av folk) och sedan ska ta mig mot sjöstaden. Planen är att ringa SJ innan och fråga om råd för barnvagnsplats och hitta någon trevlig som kan hjälpa mig av med vagnen.