Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Tusen gånger starkare

Jag missade ju den här filmen när jag listade höstens film-måsten. Den visas nu på bio, handlar om könsrollerna i klassrummet på högstadiet och man läsa en finfin artikel om den här.
"Saga som kommer som ny elev till en vanlig skolklass och inte infinner sig i klassens osynliga regler om vilka som får prata och inte. Inte för att hon vill provocera men för att hon inte förstår dem. Hon borde vara med de populära tjejerna, hon är tillräckligt snygg och intressant, men hon vill vara med alla."
Gud vad jag kommer slåss för att Aramis inte ska gå i en svenneskola utan att han ska gå i en internationell skola som den jag jobbade på i Bangkok. Över 60 nationaliteter, där inte kläder betyder status, där kompisrelationer tas på allvar, där föräldrarna är engagerade, där man lär sig att tänka själv och där det sätts in stöd direkt när någon elev har det svårt vare sig det handlar om matte, hemförhållande, kompisar eller självkänsla. Och framförallt där lärare brinner för sitt yrke, de vill och måste utveckla sin yrkesroll hela tiden, de är medvetna om problematiken i klassrummen och de är inte bara lärare för de får långa, betalda sommarlov. Synd att sådana skolor ska kosta så fasligt mycket pengar.