Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

curryvegpytt med äppel - och myntayoghurt


Måndagens middag; Curryvegpytt med äppel - och myntayoghurt. Yummi!
Recept (4 pers)
Vegpytt
5 halvstora potatisar
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul lök
1 burk kikärter
1 broccoli (ca 250g)
ca 3 tsk curry
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
färsk mynta
smör
saltade jordnötter

Äppel- och myntayoghurt
1 rött äpple
färsk mynta
2 dl turkisk yoghurt
salt
svartpeppar
1 vitlöksklyfta
Börja med såsen. Skala äpplet och riv grovt, pressa vitlöken och hacka lite mer än en halv kruka färsk mynta. Blanda allt med yoghurten och smaksätt med salt och peppar. Låt stå medan du lagar vegpytten.

Skala potatisen och skär i tärningar. Hacka löken. Skär zucchini, paprika och broccoli i mindre bitar. Stek potatisen i lite smör på medelvärme tills den börjar mjukna. Ha sedan i lök och broccoli och stek i 5 minuter. Höj värmen och ha i zucchini och paprika och stek i ytterligare 5 minuter. Ha i curry, salt och peppar. Ta av från plattan och rör om ordentligt. Skölj kikärterna, häll i stekpannan, värm upp allt igen och ha sist i det som är kvar från myntan. Servera gärna med lite hackade jordnötter på toppen!