Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

tänder, kaffe och vecka 13

Idag säger jag godmorgon med en stor kopp kaffe och ett trött ansikte som inte gör sig på bild. Tandvärken sitter kvar som ett smäck och för varje klunk varm dryck gör det lite ondare. 
Tandläkaren igår tog en snabb titt, konstaterade inflammation i tandköttet ovanför tanden, spolade ur bakterier, gav mig något av skölja munnen med morgon och kväll och sedan ska det tydligen gå över. Men innan det går över kan det göra fasligt ont var hans ord - no kidding! Det pulserar i överkäken och upp i huvudet och jag har hört att man inte får ta ipren när man ammar så alvedon är min dagliga drog. Men ändå, endast 300 kr (tack City Dental och alla fina tandläkare från världens alla hörn, de pratar tillsammans 40 olika språk, de kan ge tandläkartid till 21:00 samma dag du ringer och som Sverige inte skulle klara sig utan...) ingen rotfyllning, ingen brygga och inga 150,000 kr.
 

Idag spöregnar det (surprise) och det är ju så här hösten är. Alla ni som pratat om sol, fina löv, varm choklad och tända ljus det här är vad ni har drömt om! Regnjacka har jag fortfarande ingen eftersom alla regnjackor i min storlek verkar vara slut i hela Stockholm. Men min mamma var så snäll att hon gick in på Lindex i sin stad, köpte en lång svart regnkappa i xs och om jag har tur finns den i postlådan idag. Hade jag haft en bebis som sov inomhus i sin säng på dagen skulle jag nog inte gå utanför dörren men då vagnsovning kvarstår skulle en regnjacka sitta fint.
Han är förresten inne i en underbar liten ålder nu på 12-13 veckor finaste Aramis då han älskar att titta på sina händer och fötter, skrattar åt allt, pratar och pratar, det bästa som finns är att stirra på mönstrade gardiner och det som uppenbarligen är godast att ha i munnen just nu är en filt, sin egen hand eller min axel. Och han har slutat äta varannan timme, iallafall under dagen samt natten (på kvällen sker fortfarande maratonätning inför natten) - halleluja!