Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

nästäppt bebis

Jag är ett vrak. Jag vet att det är supertrist att läsa bloggar som bara handlar om bebisars sömn men den är ju det mitt liv kretsar kring just nu. Lilla Aramis mår inte bra och jag börjar bli orolig på riktigt. 

Efter en förkylning för några veckor sedan har hans näsa vara täppt varje natt (sällan på dagen) och i natt var det totalt stopp. Han får inte luft, han får panik och fäktas, jag får panik för han inte kan andas och så fortsätter det. Jag har testat allt; koksaltlösning, sugit med näsfrida, höja sängen, sova med flera kuddar - you name it - inget hjälper. Jag har varit uppe halva natten och ammat för det är det enda som får honom lugn. Jag har hört bröstmjölk ska vara bra att droppa i förkylda bebisnäsor men hur får man till det? Testade med sked men en omöjlighet att få in det i den minimala näsborren. Vid 04:30 tiden hade ingen i familjen sovit speciellt mycket så då bäddade Micke ned honom i overallen i vagnen och då somnade han efter 5 minuter och sov hela tre timmar. (Han vaknade lagom svettig men vi ansåg att sömnen var prioriterad i detta läge.) Nu har jag pratat med BVC som tycker jag ska testa Nezeril för bebisar och hjälper inte det heller måste vi träffa läkare - han kan ha för trånga näsgångar, någon form av allergi eller andra näsproblem tydligen.  

Nu sover han igen i vagnen med en mössa över ögonen (fortfarande galet täppt), Micke har åkt till Göteborg för jobb och jag är avundsjuk för att han får åka X2000 i sammanlagt 6 timmar i tystnad, läsa en bok och sova. En bebis har verkligen fått mig att omvärdera vad ordet lyx betyder. Egentligen var det meningen att jag och Aramis skulle ha Öppna Förskolan premiär idag men jag tror vi skjuter på det, är det en envis förkylning tror jag de andra föräldrarna uppskattar om vi inte kommer.