kycklinggryta med jordnötter, lime och äpple
Fredagsmiddagen blev smarrig kycklinggryta och jag har gjort en ny upptäckt, Kelda laga mat. Smakar som matlagningsgrädden men bara 4% fett - ny favorit!
Bilden på kycklinggrytan med jordnötter och lime ser inte mycket ut för världen men smaksensation mina vänner!
Recept (2 pers)
2 kycklingfileer
0,5 dl vatten
en halv lime (skal o saft)
2 msk jordnötssmör
2 dl Kelda laga mat
1 dl salta jordnötter
en halv röd chili
1 äpple
2 vitlöksklyftor
0,5 - 1 msk farinsocker
1 hönsbuljongtärning
Hacka nötter. Ha i dem i en kastrull tillsammans med farinsocker, lime, chili, jordnötssmör, Kelda laga mat, vatten och smulad hönsbuljong - låt koka upp under omrörning. Skär kycklingen i mindre bitar och stek tills den får färg och lägg över i jordnötsblandningen. Låt koka ett par minuter. Salta och peppra. Stek vitlöken (använd vitlökspress) och äpplet (tärningar) tillsammans och ha i grytan. Servera med ris/bulgur/couscous och sallad!
Bilden på kycklinggrytan med jordnötter och lime ser inte mycket ut för världen men smaksensation mina vänner!
Recept (2 pers)
2 kycklingfileer
0,5 dl vatten
en halv lime (skal o saft)
2 msk jordnötssmör
2 dl Kelda laga mat
1 dl salta jordnötter
en halv röd chili
1 äpple
2 vitlöksklyftor
0,5 - 1 msk farinsocker
1 hönsbuljongtärning
Hacka nötter. Ha i dem i en kastrull tillsammans med farinsocker, lime, chili, jordnötssmör, Kelda laga mat, vatten och smulad hönsbuljong - låt koka upp under omrörning. Skär kycklingen i mindre bitar och stek tills den får färg och lägg över i jordnötsblandningen. Låt koka ett par minuter. Salta och peppra. Stek vitlöken (använd vitlökspress) och äpplet (tärningar) tillsammans och ha i grytan. Servera med ris/bulgur/couscous och sallad!