kyckling med koriander och bulgur
Igår lagade jag maten ni ser på bilden här ovan, kyckling med gult bulgur, och det var galet gott om jag får säga det själv. Micke, som är husets master chef, sa till och med att det var bland det godaste jag gjort. Dessutom var det enkelt, gick snabbt och väldigt nyttigt.
Recept (2 pers)
2 kycklingfiléer
1 dl ajvar relish
1 dl färsk finhackad koriander
2 krm salt
2 krm peppar
2 vitlöksklyftor
1 citron
Bulgur
1,5 dl bulgur
2 krm gurkmeja
0,5 tärning grönsaksbuljong
Blanda ajvar relish med pressad vitlök, skalet och saften från en citron, finhackad koriander samt salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsform, ha över ajvar relish blandningen. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. (Man får ta ut o kolla så kycklingen verkligen är klar. Är filéerna frysta kan de ta något längre tid.)
Koka 3 dl vatten med grönsaksbuljongen. Ha i bulgur samt gurkmeja, koka i 12 minuter. Låt stå i 5 minuter. Klart att servera.
Recept (2 pers)
2 kycklingfiléer
1 dl ajvar relish
1 dl färsk finhackad koriander
2 krm salt
2 krm peppar
2 vitlöksklyftor
1 citron
Bulgur
1,5 dl bulgur
2 krm gurkmeja
0,5 tärning grönsaksbuljong
Blanda ajvar relish med pressad vitlök, skalet och saften från en citron, finhackad koriander samt salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsform, ha över ajvar relish blandningen. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. (Man får ta ut o kolla så kycklingen verkligen är klar. Är filéerna frysta kan de ta något längre tid.)
Koka 3 dl vatten med grönsaksbuljongen. Ha i bulgur samt gurkmeja, koka i 12 minuter. Låt stå i 5 minuter. Klart att servera.