bästa müslin so far
Idag har jag, efter många försök, kanske gjort den ultimata müslin.
Testa detta om du har trist en regnig dag/vill veta vad din musli egentligen innehåller/tycker affärens müsli är trist.
Recept
5 dl fiberhavregryn
6 dl rågflingor
1,5 dl krossade linfrön
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
russin 1 dl hela linfrön
1-2 dl mandel
1 dl krossade hasselnötter
1,5 dl kokos
2,5 dl äppeljuice
0,5 dl rapsolja
Blanda alla torra ingredienser utom russin i en stor skål. Ha i äppeljuice och olja och blanda så det fördelas jämnt. Ha ut i en långpanna med bakplåtspapper i botten och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 30-40 min. Rör om då och då, speciellt mot kanterna där det lätt kan brännas. Muslin är klar när den är helt torr, rostad och har fått en gyllene färg.Låt den svalna och strö över russin. (Och ja jag erkänner jag vet inte hur man får till ett tyskt u med prickar på min dator...)
Och medan jag slavade i köket låg den här snufsen bara och latade sig i sängen.