Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

skötbordsfrågan och Brio

När vi skulle köpa skötbord sa alla att man måste ju ha skötbordet i badrummet, man måste ha tillgång till rinnande vatten och alla som hade barn kom med goda råd. Såhär tre veckor in i föräldraskapet kan jag säga att man inte alls behöver ha skötbordet i badrummet och jag ångrar att vi inte köpte ett sånt här från Brio som sitter direkt på sängen. Vi kör nästan uteslutande med våtservetter/wipes när vi byter blöja vilket gör att man inte behöver vatten, tvättlappar och annat. Behövs det vatten räcker en liten bunke med ljummet vatten och vi har aldrig hivat in Aramis under kranen/duschen.
 

Här i Sala och på landet har vi kört med uppblåsbara mobila skötbord a la IKEA och placerat dem på tvättmaskinen, i sängen eller på en byrå. Aramis gillar det bättre då han slipper bli buren till badrummet, bländad av strålkastarljuset därinne och på natten somnar han så mycket bättre om blöjan byts i myspys belysning.
Så nu har jag också en åsikt; man behöver inte ha skötbordet i badrummet speciellt inte om man bor som vi med ett badkar som tar upp nästan all plats därinne, bara du använder väl fungerande blöjor.