Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

rabarberglass - receptet

Jag lovade ju recept på rabarberglassen jag gjorde och jag har helt glömt av det men nu kommer det:
(Till ca 6 personer)
Skär ca 3 stjälkar rabarber i 1 cm tjocka skivor. Lägg i en kastrull, ha i en msk vatten och låt koka upp. Häll över 1 dl socker och låt allt koka tills rabarbern går sönder och blir en kompott, tar ca 10 min. Rabarbern kommer utsöndra vätska ju varmare den blir. Ta av från plattan och låt svalna, när den är ljummen ställ in den i kylskåpet så den blir ännu kallare.

Recept

Glass: Vispa 2.5 dl grädde. Ha sen i 2 ägg, 0.5 dl florsocker, 2 tsk kanel och vispa så allt blir blandat. Blanda ned 2.5 dl turkisk yoghurt (10%). Ha i rabarbern och blanda allt igen.

Har du turen att äga en glassmaskin så använder du den direkt nu och avnjuter din glass. Äger du ingen glassmaskin, som jag, så har du i smeten i lämplig plastburk med lock och ställer in i frysen i en timme. Ta ut och rör runt i smeten med gaffel för att förhindra att glassen blir isig. Rör en gång i halvtimmen, 4 ggr, låt sedan stå i minst 4 timmar. Ju mer grädde, desto mer gräddig glass och desto mindre iskristaller.

Innan du äter glassen måste den tas fram och tinas i ca 30-40 minuter för att bli krämig. Ät gärna med jordgubbar - bästa sommartipset någonsin!