Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

boktips o genus

Alla tror att det är en pojke i min mage. Själv vet jag inte och det är ju helt omöjligt att gissa. Jag tror inte ett dugg på skrönor som ”får man bara mage” är det en kille och ”mår man illa på morgonen” är det en tjej. Alla har iallafall en åsikt vilket är ganska intressant. Den första tiden trodde jag att det var en tjej men nu vet jag inte och det känns som det blir mer och mer ointressant, så länge förlossningen går bra och det blir en frisk bebis är jag nöjd. Trenden verkar dock vara att det föds väldigt mycket pojkar i Stockholm just nu.

Blir det en tjej kommer jag inte ha några som helst problem med att klä henne i rosa och klänning för jag klär mig likadant själv. Men det kommer även finnas jeans som inte är tighta, kläder som tål väder och vind och tröjor med dinosaurier på. Blir det en kille kommer det inte bara bli blått, grönt och Spiderman i garderoben. Vi kommer att köpa lego, tågbanor och dockor till båda. Jag/Vi kommer trä pärlhalsband oavsett kön, det kommer att klättras i träd och framför allt kommer jag och Mikael att uppmuntra eget tänkande.

Jag har jobbat som lärare i 8-9 år, mött de mest underbara barnen under den tiden och det sitter i personligheten inte i könet. Alla barn är individer som är olika, det är inte bara flickor och pojkar som är olika. Kanske blir det en tuff tjej eller en söt kille. Who knows?!

Jag håller just nu på att läsa ”Ge ditt barn 1000 möjligheter istället för 2” och jag rekommenderar den till alla. Kort och gott handlar den om att ge barnen större tillgång till livet på alla plan och att alla barn har något att vinna på ökad jämställdhet, även pojkarna. Genus är så mycket mer än rosa volanger och träsvärd men det är en viktig del utav det.