Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

ny träning

I januari köpte jag ett halvårskort på Friskis och Svettis och har varit där ca 4 ggr sedan dess. Inte för att jag drar mig för att träna, jag älskar de,t men för att jag är så grymt besviken på mitt gymval. Jag var för snål för SATS, hittade inget bra mellanalternativ och tänkte hur illa kan det bli? Riktigt illa är svaret. Friskis och Svettis i Stockholm må vara det billigaste alternativet men you get what you pay for. Nu kan jag endast uttala mig om F&S vid Skanstull och Hornstull men det känns som att vara på gym från 70-talet alt i en öststat. Allt är grått, det är trångt, gammal svettig gympasalskorkmatta, det osar inpyrd svett, maskinerna ser ut att vara från forntiden, det finns 3 löpband som det alltid är milslång kö till, har du inte en urtvättad t-shirt från landstinget tittar folk snett på dig, musiken som spelas är på så låg volym att inte ens en hund kan höra den och för att ha så många medlemmar har jag aldrig sett så lite maskiner och så långa köer. Två gånger har jag varit på pass - same shit är ordet.

Åh vad jag saknar True Fitness i Bangkok, jag saknar BodyCombat och BodyPump, jag saknar en instruktör vid varje maskin, jag saknar det klinisk rena maskinerna, det neonblå skenet, alla tv-apparaterna, hot yoga studion, den mjuka heltäckningsmattan, pilatesbollarna, spa-avdelningen och halvtomma lokaler.

Nu är ju läget som det är och jag kan varken gå på Combat eller Pump så idag tog jag mod till mig och anmälde mig till en vattengympagrupp i Sickla för gravida personer som inte har så fasligt långt kvar. Det ska plaskas, lyftas vikter, andas och slappnas av i en timme varje vecka fram till förlossning. Jag var lite sen med min anmälan och kursen har tydligen redan börjat men det fanns en plats kvar så jag får hoppa på nästa gång. Jag var först skeptiskt till detta och vill inte visa upp mig i bikini för omvärlden men nu kommer vi alla vara i samma sits, det är knappast på Eriksdalsbadet vi håller till och kanske kan jag få några av mina förtvinade muskler tillbaka. Och återkommer efter måndag med recension.