Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Utedag

Det finns två saker med läraryrket som jag inte riktigt är vän med;
1. Skolmaten (utom Carinas såklart...)
2. Friluftsdagar på vintern.
Nr 1 har jag lärt mig att leva med och nr 2 kom jag inte undan idag. Jag vaknade, tittade på termometern och började nästan grina när den visade -11.

Men det var bara att bita i det sura äpplet och gå till jobbet. Alla på mitt jobb vet hur mycket jag avskyr vinter, snö och kyla så innan vi åkte kom kollegor från alla håll med varma tips och råd. Marianne satte på mig en ylletröja, gav mig yllevantar och Helly Hansen vantar, Eva-Lotta kom med varma skor och skolan sponsrade med täckbyxor. 9:00 tog vi bussen ut till Hellasgården och möttes av den här synen.

Vackert, absolut men så satans kallt. Det sved i kinderna och min förkylning gjorde inte saken bättre.

Trots dubbla strumpor och fodrade skor frös jag om tårna efter 10 minuter. Gammal förfrysningsskada som sitter i sedan oändliga timmar i kalla slalombackar och en påskkärringvandring som höll i sig i fem timmar en april när snön fortfarande föll. Nöden har ingen lag och barnen skrattade när jag tog Mariannes yllevantar som extra sockor.

Isvak fanns för den som vile svalka sig ytterligare.

Större delen av dagen knöt jag skridskor, knöt upp skridskor och knöt några till skridskor och skor.

Personalstyrkan var kall men glad.

Lunch.

Koltrasten gillade också lunchen.

Och det vimlade av skidåkare med istappar i skägget. Summering: Väldigt vacker dag, vid 13-tiden kunde man till och med känna att solen värmde, det var mysigt när man väl kom in igen men inget kan få mig att göra detta på min fritid.