Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Baby Peach














Och titta så sött det var idag med rosettklänning. Min lilla fosterbebis vet hur man charmar mig. Tyvärr stod det en stor svart 3:a på baksidan för hon tillhör hus nummer 3.
Jag fick veta att den extremt lilla bebis är nästan 9 månader gammal, det kanske inte syns på bilderna men hon är superliten. Kolla in de smaaaala armarna och benen. (Och fötterna är fulla med blåmärken..)Hon har inga tänder, kan inte sitta upprätt och knappt hålla i en flaska själv, jag har ingen aning men något säger mig att man borde kunna det om man nästan är ett år. Jag vet att thaibebisar är mindre än europeiska bebisar men jag tror det ligger nåt mer bakom detta. Hon äter fortfarande bara mjölk ur flaska.. Så imorgon är det jag som köper med mig någon form av puré. Lite fruktpuré har väl ingen dött av? Hon måste ju växa till sig! Fick också reda på att hon blivit lämnad på trappan till ett sjukhus när hon var nyfödd, den lilla sparven.

Kolla hur liten hon är mot nappflaskan! Jag fick iallafall ett leende idag när jag kom så det går framåt i vår relation. Jag ska få ge henne ett engelskt så kallat nick name som thailändare är så förtjusta i. Flickor har ofta nicknames som är små, söta och feminina som små djur, söta frukter eller fina saker. Jag funderar på Peach, jag är ju ändå Queenpeach :)

Kan också berätta att jag slipper byta blöja.. Idag började det lukta mkt misstänksamt men då tog jag tillbaka henne till hennes hus och en thaikvinna bytte enligt löpande band metoden, det vill säga helt utan kärlek och ömhet. Jag hoppas hon blir adopterad snart och att hon inte minns sitt första levnadsår.


Idag på lunchen träffade jag en tjej från Skottland som precis flyttat hit. Jag övertalade henne att följa med till barnhemmet på fredag då hon ännu inte har något jobb, every little helps! När jag ser hundratals barn som ligger i långa rader av spjälsängar med en flaska, tygblöja och en gammal handduk stirrandes upp i taket så vill jag bara flytta in i barnhemmet och jobba där resten av livet!