Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

aggression










Som ni kan se spenderar jag dagarna med en levande Monchichi. Thaibebisar är mycket sötare än svenska bebisar, måste vara allt hår, svarta ögon, att de inte är genomskinliga och de är mycket mycket mindre. Baby Peach var iallafall på sitt bästa uppförande idag med, älskade päronpuré och kräktes bara ner mitt ben en gång. Jag fick idag reda på några saker om detta barnhem som gör att jag faktiskt inte gillar Thailand lika mycket längre...
  • Baby Peach blev lämnad på en trappa till ett sjukhus, man vet att mamman inte är från Thailand utan kanske Laos eller Kambodja. Detta gör att hon kanske aldrig kommer få en adoptionsfamilj. Thailand gillar inte utlänningar, de kräver papper i massor ang födelsecertifakt och är man inte Thai kan det ta år att ordna. De vill även försvåra processen då de vill ha ett högt antal barn på barnhemmet för det ger mig pengar från regeringen..
  • Det finns en avdelning med handikappade barn där jag jobbar. Självklart bakom en mur. Thailändare gillar nämligen inte peroner som inte är normala och tycker att desa barn får skylla sig själva då de förtjänar detta, dvs har gjort något dumt i sitt förra liv. Att barnets mamma antagligen var prostituerad och tog varenda drog hon kom över är inget de ens kan överväga.
  • De ger barnen så lite vatten som möjligt, då kissar de nämligen mindre och personalen slipper byta blöjor så ofta.
  • Det finns en man som heter Michael som besöker barnhemmet varje dag. Han är 65, kommer från Australien , är utbildad sjukgymnast och har volontärarbetet på hemmet i ca 1 år. Han jobbar med de handikappade barnen, försöker få dem att lämna sängen en gång per dag, mjuka upp deras leder och visa att iallafall en person tycker om dem. Michael har försökt under 6 månaders att få tillåtelse att använde en pool som finns, för att träna vissa barn. Tror ni det går? Han får höra att det är fullbokat fast poolen är tom, han får höra att man måste boka månader i förväg fast det finns ingen bokningslista etc. Idag hörde han en konversation mellan två personer som jobbar där och eftersom han är rätt bra på thai kunde han uppfatta att; han får inte gå i poolen för han är inte thai, han smutsar då ner vattnet och ingen annan kan gå i efter honom.
Intelligens har väl aldrig riktigt legat i framkant i The Land of Smiles.

Men nu ska jag försöka släppa detta och inte bomba in mer bebisbilder. Ikväll ska jag på grillfest med vuxna personer och inte en endaste en kommer från Thailand.