Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

24/12














Så blev det julafton och det var dags att ta båten till pytteön Ko Phayam. Ryktet sa att denna ö inte finns med i Lonely Planet, är Thailands bäst bevarade hemlighet och den har 1 utav de 10 vackraste solnedgångarna i världen! SlowBoat på 3 timmar eller SpeedBoat på 40 minuter, såklart köpte vi biljetter till Mr Speeds båt!
















Allt skulle lastas på de stora SlowBoats, från några kg lime till en hel parabolantenn.














Först var Mr Speed inte så speedad för man måste slingra sig ut ur flod deltat. Men vackert var det!

Vi slingrade förbi stora fiskebåtar och en man som fiskade för hand.














Efter 40 minuter var vi framme och då ön är bilfri blev det motorcykeltaxi till andra sidan ön och Bamboo Bungalows. Vi fick nyckeln till vårt boende och jag fällde nästan en tår över hur broschyrer ljuger. Vi hade velat bokat lyxboende men då allt var uthyrt fick vi det näst bästa och låt mig säga, jag vill inte tänka på hur de som bodde sämre än oss bodde. Vår hydda hade en säng, ett myggnät, en utomhusdusch, en thaitoalett (hål i golvet) utomhus, halvtäta väggar och tak och ingen el alls. För att inte tänka på denna misär på julafton gick vi till deras restaurang för att äta, det tog 50 minuter att få maten fast vi var de enda gästerna där och min pad thai var bränd.. Jag var inte imponerad!













Men sedan gick jag ut på stranden och nästan allt var förlåtet. Det är verkligen är 3 km orörd strand som har så få turister att man nästan känner sig ensam.




















Och självklart fanns den obligatoriska thaigungan under en palm. Kvällen spenderades på en strandbar där det var fri buffé, trubadur, gran i from av en palm och en stor brasa. Natten i hyddan gick över förväntan och dagen efter skulle vi byta till en hydda mitt på stranden.