Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

repris

Har levt öliv i 5 dagar. Underbart är kort. Valde att åka tillbaka till vår favoritö Koh Mak. Det har hänt en hel del på 1,5 år kan man säga. Ca 5 till Bungalows byar har pluppat upp, de flesta i tysk regi. Vi hade inte bokat boende men visst ju att vi ville bo på vårt gamla ställe, Island Hut. När vi kom fram hade Island Hut en bungalow ledig, nr 7, bungalowen vi huserade i ca 2 veckor förra oktober. Vi tog det som ett sign och bokade in oss för 30 kr natten. Rejäl höjning där per natt då det kostade 25 förut, men så var det ju riktig toalett nu och kaklat golv :)

Island Hut ser ut som på bilden, de har ca 15 små bungalows på rad efter stranden och en restaurang som är under all kritik. All mat smakar lite mindre och när thai personer inte ens lyckas med fried rice då är det något som inte stämmer. Sista kvällen hittade vi menyns höjdare, den står under "no name" och var som falafel med chilisås. Annars blev det mest nudelsoppa och banashakes.

Ett moment 22 uppstod på stranden. Det är sandflugor överallt och det enda som hjälper mot dessa är kokosolja. Men när man smörjer in sig med olja då friterar solen kroppen. Så, inte röd men mad massor av bett, eller obiten men röd som en kräfta? Jag valde det sista... Jag testade att använda solskyddsfaktor under oljan men blev bränd iallafall. Resten av veckan blev det till att ligga i skuggan. Men det var skönt det också. Nu är jag tillbaka i Bangkok med 1000 myggbett för de bet igenom alla myggmedel jag hade och det är dags att jobba lite med webshop.